Участниците в търга за обществена поръчка Надграждане, модернизация и поддръжка на

...
Участниците в търга за обществена поръчка Надграждане, модернизация и поддръжка на
Коментари Харесай

Без руски фирми в търга за модернизация на системата в пловд...

Участниците в търга за обществена поръчка „ Надграждане, рационализация и поддръжка на система за ръководство на градския превоз и услуги по образуване, администриране и надзор на продажби на публични услуги за градска подвижност “ би трябвало да попълнят декларация, че в сдружението, което съставляват, няма съветско присъединяване и че изпълнителят не е с съветска народност. Те, руснаците, от дълго време са в задния двор на IT бранша и имат големи проблеми да поддържат електронниката в комплицираната си военна техника, само че за всеки случай са извадени от листата с възможни претенденти да модернизират системата в пловдивския градски превоз.  

Новото условие е въведено в сходство с Регламент /ЕС/ № 2022/576 на Съвета от 8 април за изменение на Регламент на Европейски Съюз № 833/2014 по отношение на ограничаващите ограничения поради дейностите на Русия в Украйна. 

Офертите се подават до 21 октомври в това число и ще се преглеждат от тръжната комисия, основана със заповед на кмета. Изпълнителят  следва да надгради и модернизира съществуващата система за ръководство на градския превоз (СУГТ) посредством доставка и монтаж на съоръжение и програмен продукт, както и да обезпечи и поддържа непрекъсваеми услуги по образуване, администриране и надзор на заплащането на такси, свързани със прекъсването, престоя и паркирането в Синята зона на Пловдив. 

Предвидени са няколко софтуера - централизиран за ръководството на градския превоз, за обслужване на клиенти (front office) и прибавен рейсове. За електронната система са необходими портативни ръчни четящи устройства за надзор на пасажерите в градския превоз и за надзор по редовността на паркирането. Избраната на търга компания би трябвало да достави и въведе в употреба на портал за зареждане на транспортни документи, а също така софтуерна платформа (Система за паркиране) и модули за използване на насилствени ограничения при погрешно паркиране, за ръководство на служебни абонаменти, за локално паркиране по местоживеене и контрол на продажби на талони.

Електронната система би трябвало да бъде сертифицирана според условията на Наредба № Н-18 на Националната организация за приходите.В заданието е включено и надграждане на GPS система, благодарение на която Център за ръководство на градски превоз управлява придвижването на рейсовете по 29-те линии. 

 

 

-- 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР